Gardelades

Het huis ligt net buiten het dorp Gardelades op ca. 200 m van het dorpsplein. Gardelades ligt op één van de mooiste gedeelten van het eiland Corfu. Ten zuiden van het dorp sterkt de Ropa-vallei zich uit. In het noorden ligt de prachtige bergrug waarover de Troubeta-pas de doorgang vormt naar het noordelijke, vlakke deel van het eiland. Corfu-stad is niet alleen in ca. 15 auto minuten te bereiken, maar ook met een geregelde directe busverbinding. Buurdorpen zijn Liapades in het westen en Doukades in het oosten. In die twee dorpen zijn vele restaurants te vinden, die gedurende het gehele jaar de Griekse keuken in ere houden.

Gardelades is een rustig, klein en echt Grieks dorp. De drie essentiële elementen van een dorp zijn aanwezig: een dorpsplein, een kafenion en een kerk (zelfs drie). Het ligt aan de weg van Corfu-stad naar Paleokastritsa op een afstand van ca. 17 km van Corfu-stad. De stranden van Liapades (aan de westkust) liggen op korte afstand: zo’n 3 km dus goed per fiets bereikbaar.

Het dorp is omgeven door olijfboomgaarden. Het ligt op een heuvel. In het dal aan de noordzijde ligt de weg Corfu-stad Paleokastritsa, aan de zuidzijde de weg Ropa-vallei-Paleokastritsa. Omdat al het verkeer om het dorp heen gaat blijft het erg rustig. Jaarlijks zijn er twee volksfeesten: de panagyri’s. De inwoners zijn veelal werkzaam in het toerisme en in de agrarische sector op hun landjes in de vallei.